Firestarter

Over Firestarter

Firestarter is een crowdfunding platform dat samen met jou strijdt voor een vrije en solidaire wereld. Wij willen een platform bieden voor de radicale, linkse, anarchistische en progressieve bewegingen. Met Firestarter gaan wij een crowdfunding platform bieden waar de behoeften van activisten voorop staan. Een platform dat alles doet om projecten vooruit te helpen die onze idealen van solidariteit en emancipatie delen. Met dit platform willen we meer geld vrij maken voor de beweging dan nu mogelijk is. Zo helpen we jou om te bouwen aan een betere wereld.

Firestarter wordt een simpel, stabiel platform. De behoeften van activisten en organiseerders staat hier centraal. Dat betekent dat we geen projecten hosten die niet proberen bij te dragen aan een vrije en solidaire wereld. Dus je zult hier geen rechtse campagne zien of grote commerciƫle bedrijven. Daarnaast stellen we de praktische behoeften van activisten zoveel mogelijk voorop, bijvoorbeeld op het gebied van privacy en security culture, van gebruiksgemak en begeleiding, en van de aansluiting op een links en progressief publiek.

Firestarter is het project van een team van ervaren activisten en organiseerders bij radicale en linkse organisaties in Nederland. Het idee voor Firestarter komt voort uit de inspirerende groei die de beweging de laatste jaren doormaakt en alle mogelijkheden die we daarvoor zien. Elke dag worden er meer mensen bewust van onrecht in de wereld en worden er meer mensen actief om dit tegen te gaan. Wij willen een platform bieden om dit mogelijk te maken.

Firestarter is een online platform dat je kunt gebruiken, maar het is zelf ook een politiek project dat onze bewegingen probeert te versterken. Wij willen ons ook richten op de begeleiding van campagnes voor wie dat nodig heeft, op politieke activering van bezoekers en op de verdere ontwikkeling van alle bewegingen die strijden een betere wereld. Wij staan aan jouw kant!

Doneer

Hier kun je doneren om Firestarter werkelijkheid te maken.

Doe Mee

Naast doneren kun je op andere manieren meedoen: lees hier hoe!